Kanun teklifinin ilk 8 maddesi Meclis Komisyonu'ndan geçti

Kanun teklifinin ilk 8 maddesi Meclis Komisyonu'ndan geçti

Sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin 17 maddesinden 8 maddesi Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Sık sık vekiller arasında karşılıklı atışmaların yaşandığı görüşmelerde bu kez de konuşma süresinde kısıtlamaya gidilmesi tartışmalara yol açtı.

Kanun teklifindeki 8’inci maddeyle belediyelere ameliyathane açmak, ilaç ve ekipman temini yapmak gibi sorumluluklar veriliyor.

Maddeyle birlikte bu kez de bütçe yetersizliği tartışması yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ayhan Barut, bugüne kadar yaşanan barınak sorunlarının fon ve ödenek yetersizliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Muhalefet milletvekilleri Tarım Orman Bakanlığı bütçesinin de sürece dahil olmasını istedi.

Salı günü yapılan görüşmelerin üçüncü toplantısı önceki günlere göre sakin başladı. Ancak bu kez de konuşma süresine kısıtlama getirilmesi krize neden oldu. Görüşmeler ilk başladığında daha uzun süre verilirken vekillere, üçüncü toplantıda komisyon üyeleri için bu süre 4 dakika ile sınırlandırıldı. Komisyona üye olmayanlara ise 3 dakikalık söz hakkı verildi.

23/07/2024

Keditörün Önerisi

Kediler Alemi

2000 Yıllık Kedi Figürü

21.05.2021

Peru'daki Nazca bölgesinde inceleme yapan arkeologlar iki bin yıl öncesine tarihlenen bir kedi ...

Biraz Asabi Sadece, Biraz

16.06.2023

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde duygu değişimleri yaşayabiliyor. Bu duygulardan biri de ...

Köpeklerin Vücut Dili

23.09.2021

Köpekler gözlerinden, kuyruklarına kadar tüm vücut hareketleriyle iletişim kurarlar. Göz ...

Kedili Filmler

08.08.2021

Bugün 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü. Bizde sizler için bugün kedinizle izleyeceğiniz ...

Damdaki Kedi - Müjde Dural

29.12.2022

Tam yılını hatırlamıyorum ama 80’lerin ortaları ya da sonları filan. O zamanlar Üsküdar, ...