Yalnızlık Sineklerin Uyku Ve Beslenme Düzenini Bozuyor

Yalnızlık Sineklerin Uyku Ve Beslenme Düzenini Bozuyor

Bilim insanlarına göre, yalnızlığın sineklerdeki küçük bir nöron grubunda değişikliklere yol açtığı ve bunun da patolojik sonuçları olduğunu biliyor muydunuz?

Nature’da yayımlanan bilimsel araştırmaya göre, gruptan ayrılan sineklerde aşırı yemek yeme eğilimi, aynı zamanda uyku sürelerinde azalma tespit edildi. Merve sinekleri olarak bilinen bu tür sineklerin uyku süreleri günde 16 saat olarak tespit edilmiştir. Ancak yalnız kalan bir meyve sineğinde, uyku süresinin düştüğü araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur.

Araştırmanın yazarlarından Profesör Michael W. Young, "Sinekler, sosyal izolasyona belirli tepkiler verecek şekilde tasarlanmıştır" dedi ve ekledi: “Yalnızlığın sineklerdeki küçük bir nöron grubunda değişikliklere yol açtığı ve bunun da patolojik sonuçları olduğunu gördük. Böylece bu nöronların ne işe yaradığını anlamaya başladık.”

Araştırmaya göre, bir grup sinek aynı ortamda bulunduruldu. Gruptan ayrılan 2 sinek bir aradayken farklı davranışlar sergilemedi. Ancak tek başına bırakılan sinekte, uyku süresinin azaldığı ve aşırı yemek yeme eğilimi gösterdiği görüldü.

24/08/2021

Keditörün Önerisi

Kediler Alemi

Kedi Ötüşü

06.07.2021

Kedilerin birçok ses çıkarttığını ve her bir sesin farklı anlam taşıdığını biliyor ...

ÖN YARGILAR SON BULDU!

15.07.2023

ÖN YARGILAR SON BULDU! Kedicilerin gönülden bildiği ve gerçekliğini savunduğu bu bilgi, ...

KEDİCİ AŞKINA ARA

EN YENİLER

TÜRKİYE'NİN KEDİ HASTANESİ