GURME PİSİ’NİN YILBAŞI MENÜSÜ

GURME PİSİ’NİN YILBAŞI MENÜSÜ

Merhaba kediciler. Uzun zamandır canımızı sıkan ve moralimizi bozan pek çok olayı ard arda yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz…

Bu yazımızda biraz olsun kafa dağıtmak, gülümsemek için siz kedi sever Kedici okurlarına yeni yılı güzel duygular ile karşılamak için sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz sofralara layık bir yeni yıl menüsü paylaşacağız.

Herkese mutlu seneler…

Gurme Pisi bu yılbaşı menüsünde herkesin yapabileceği, fakat bir o kadar şık görünen yemekleri sizin için derledi. Tariflere kendi patisinden süzülen sevgiyi de katarak ortaya harika öneriler çıkarttı.

Tüm tariflerin hazırlık ve pişirme süreleri oldukça kısa ve pratik İşte menü ve tarifleri. Keyifli okumalar :)

Peynirli Kabak Rulo

• 200 gram beyaz peynir veya vegan peynir

• 3 adet orta boy kabak

• 1 yemek kaşığı çam fıstığı

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1/2 demet fesleğen

• Tuz, karabiber

Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin. Kabakları yapışmaz tavada her iki tarafını pişirin ve peynirleri içine sararak rulo şekli verin. Zeytinyağı, çam fıstığı, tuz, karabiber ve fesleğeni robottan çekerek sos haline getirin. Servis esnasında ruloların üzerine dökün.

Yeşil Ezme

• 200 gr beyaz peynir (tercihen ezine peyniri veya vegan peynir)

• 5 dal maydanoz

• 5 dal dereotu

• 1 dal taze nane

• 1 diş sarımsak

• Bir avuç ceviz

• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

• 1 yemek kaşığı labne peyniri

• 1 adet yeşil elma

• 1 yemek kaşığı mayonez

• Yarım çay kaşığı tuz

Elmayı rendeleyin, tüm malzemeleri ince ince doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. Soğuk şekilde servis edin. Servis sırasında 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile süsleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Barbunya

• Yarım kg taze veya kuru barbunya

• 1 adet soğan

• 1 adet havuç

• 1 adet domates

• 1 diş sarımsak

• 1 tatlı kaşığı toz şeker

• 1/2 çay bardağı zeytinyağı

• 2 su bardağı su • 2-3 dal maydanoz

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• Tuz

Barbunyaları bir akşam önceden tuzlu suya koyun ve kabı bir kapak yardımı ile kapatın. Böylece barbunyalar şişmiş olacak. Bir tencereye zeytinyağı, doğranmış havuç ve soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsak, salça, domates, toz şeker ve tuz- karabiberi ilave edin. Barbunyaları da ekleyerek suyunu ekleyin. Barbunyalar yumuşayana kadar pişirin ve serviste ince doğradığınız maydanoz ile sunun.

Zeytinyağlı Balkabağı Küpleri

• 300 gr balkabağı

• 1 adet soğan

• 1 ince diş sarımsak

• 1 çay bardağı zeytinyağı

• Yarım limonun suyu

• 1 su bardağı su

• 3 dal dereotu

• 3 dal maydanoz

• 1 çay bardağı su

• Tuz

Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında 4 dakika kadar kavurun ve üzerine iri küpler halinde doğradığınız balkabakları ile tuzu ekleyip kavurun. Üzerine suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra kapağı açarak 10 dakika daha pişirin. Sunum kabına alarak üzerine Limon suyu, dereotu, maydanoz, sarımsak ile yaptığınız sosu ekleyin soğuyunca servis edin.


Ana yemekte ise Vejetaryen İç Pilav ve Mantar Dolması var :)

Vejetaryen İç Pilav

• 2 su bardağı pilavlık pirinç

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı tarçın

• Yarım çay kaşığı karabiber

• 3 yemek kaşığı kuş üzümü

• 1 küçük soğan

• Yarım çay kaşığı yenibahar

• 3 buçuk su bardağı sıcak su

• 6 yemek kaşığı sıvı yağ

Soğanı küçük küçük doğrayıp 6 yemek kaşığı yağ ile kavurun. Kalan tüm malzemeleri üzerine ekleyin ve pilavı suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirip, piştikten sonra demlenmesi için 20 dakika dinlendirin.

Buradaki püf noktası şu Kediciler kuş üzümlerini pilava eklemeden önce ılık suda bekletin ki şişsinler :)

Mantar Dolması

• 10 adet büyük mantar

• Yarım kilo ıspanak

• 1 adet havuç

• 1 paket bitkisel krema

• Tuz, karabiber

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 dal pırasa

Havuçları rendeleyin ve ince doğranmış pırasa, ıspanak ile soteleyin. Tuz, karabiber, kremayı ekleyip, temizlediğiniz mantarların içine doldurun ve fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Tatlı olarak ise yeni yıla yakışacak pratik bir tarif var Kozalak Taneleri.... :)

Kozalak Taneleri için:

• 2 adet kakaolu hazır kek

•  1 paket bitkisel krema

•  1 küçük avuç kuş üzümü

•  Yassı şekilli mısır gevreği

Keki ufalayın ve bir tepsiye sererek kurutun, Dilerseniz hava fritözünde veya fırında da kurutabilirsiniz. Kuru kek parçaları üzerine mikserde 5 dakika çırptığınız  krema ve kuş üzümlerini ekleyerek karıştırın.  Prizma şekli vererek mısır gevreklerini kozalak görüntüsü verecek şekilde yerleştirin.  Dilerseniz üstünü pudra şekeri veya kakao serpiştirerek süsleyebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun Kediciler :) 

Yeni yıl soframızda en kıymetli dostlarımızı da elbette unutmadık :) Gurme Pisi, tüylü dostları için harika bir tarif geliştirdi.

1 paket yaş mama ve 1 avuç ince çekilmiş kuru mamayı karıştırarak yağlı kağıt üzerine yayın. Kurabiye kalıpları ile keserek biraz kurutun, üstünü iri taneli kuru mamalar ile süsleyin ve tüylü dostunuza servis edin :)

Şimdiden hepinize mutlu, sağlıklı bol patili, bol kedili yıllar Kediciler…

30/12/2023

Keditörün Önerisi

Flamingo

28.09.2021

Flamingolar uzun ince bacaklara sahip ve esnek uzun bir boynu olan, genelde pembe tüylü ...

Selkirk Rex

04.03.2022

Kıvırcık tüyleriyle dikkat çeken Selkirk Rex cinsi kedilerinin, bıyıkları bile ...

Kediler Alemi

Benim Antidepresanım Kedi

25.05.2023

Modern dünyanın getirisi kaçınılmaz stresle başa çıkmak bir kedi kadar yakınınızda. ...

Bizler Büyük Kedileriz

05.07.2021

İngiltere’de yapılan bilimsel bir araştırmada, kedilerin insanları kendilerinden büyük bir ...

Engelsiz Yaşam

28.05.2022

Bazı kediler doğuştan, bazıları ise sonradan bir kaza veya travma sonucu meydana gelen ...