Bir kedi hayatını değiştirdi: Sokak hayvanları için 2. el eşya satıyor

Bir kedi hayatını değiştirdi: Sokak hayvanları için 2. el eşya satıyor

İzmir'de, 60 yaşındaki Sevgi Uslu, kızının sahiplendiği kedi sayesinde edindiği hayvan sevgisi sonrası ikinci el kıyafet satmaya başladı. Uslu, elde ettiği gelirle sokaktaki hayvanları doyuruyor.

 

İzmir'de Sevgi Uslu'nun kızı Dilan Uslu (30) 18 yıl önce eve yavru bir kedi getirdi. Kedinin bakımını üstlenen Sevgi Uslu, hayvan sevgisiyle o yıllarda tanıştı. Daha sonra farklı zamanlarda 1'i engelli, 4 kedi daha sahiplenen Uslu, sokak hayvanları için de harekete geçti.

 

'YAVRU KEDİMİZ EVİMİZE GİRDİKTEN SONRA HAYVANLARA BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ

Çevresinden ve hayvanseverlerden ikinci el kıyafet, ev araç gereci ve takı-toka toplayan Sevgi Uslu, ilk olarak kendi evine yakın bir pazar yerinde tezgah açıp, sokak hayvanları yararına satmaya başladı. Elde ettiği gelirle sokak hayvanlarını besleyen Uslu, daha fazla sokak hayvanına ulaşmak için Buca, Tepecik, Halkapınar ve İZBAN durakları gibi noktalarda tezgah açmaya başladı. Eşyaları kendi imkanlarıyla taşıyıp, satan Uslu, “Yavru kedi evimize girdikten sonra hayvanlara olan bakış açım değişti, farkındalığım arttı. İlerleyen zamanlarda içlerinden biri engelli olmak üzere 5 kedi sahiplendim. Hepsiyle birlikte mutlu yaşıyoruz. Ancak onların mutlu olmaları yeterli değil. Sokakta çok fazla yardıma ihtiyacı olan, aç canlar var. Yaklaşık 4 yıl önce hayvansever dostlarım ve aile bireylerimin bana verdiği ikinci el kıyafetleri pazarlarda satıp oradan elde ettiğim gelirle onları beslemeye başladım” ifadelerini kullandı.

 

'AİLEMİN DESTEĞİYLE BU CANLARA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM'

Kediler için kuru mama, köpekler için tavuk alıp pişirdiğini dile getiren Uslu, “Konteynerlerin kenarlarından ekmek topluyorum. Elimden geldiğince kendi mahallemdeki ve çevremdeki hayvanlara yetişmeye çalışıyorum. Veteriner ücretleri yüksek olduğu için hepsini ayrı ayrı veterinere götürmem mümkün olmuyor. Çünkü pazardan yaklaşık 150 TL kazanıyorum. Bu nedenle veterinere danışarak gözleri enfeksiyon kapmış olan kedilere göz damlası alıyorum. Öksürdüklerinde antibiyotik şurup alıyorum. Veteriner tarafından uygun görülen ilaçları eczaneden kendi bütçemle alarak düzenli verip birçok hayvanı iyileştirdiğim oldu. Canların hayatlarını bir şekilde de olsa kolaylaştırabilmek için elimden gelen çabayı gösteriyorum. Ailemin de desteğiyle bu canlara yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

 

‘MİDEMİZİ DOYURDUĞUMUZ GİBİ RUHUMUZU DA DOYURMAMIZ GEREKİYOR’

Mama kumbarasında bir an önce para birikmesi için sattığı ürünleri değerinin altında sattığını dile getiren Sevgi Uslu, “Midemizi doyurduğumuz gibi ruhumuzu da doyurmamız gerekiyor. Benim ilgi alanıma da hayvanlar nasip oldu ki çok mutluyum” dedi. Uslu ayrıca barınakların düzenlenmesini ve yasanın geri çekilmesini istediğini de sözlerine ekledi. 

 Kaynak: DHA

30/12/2024

Keditörün Önerisi

Kedilerde Hiperaktiflik

08.12.2022

Yerinde duramayan, oyun oynamaktan sıkılmayan çok hareketli bir kediniz mi var? Akşamları tv ...

Kediler Alemi

Kediler Nelerden Korkar?

09.05.2023

Zaman zaman kedinizin bir şeylerden korktuğunu fark etmiş olabilirsiniz. Şimdi size kedilerin ...

Marianna Zampieri

22.02.2021

“Gelinler ve onların kedilerinin yer aldığı düğün sonrası fotoğrafları yakalayan ...

Chinchilla Kedisi

30.05.2023

İran kedilerinin bir türü olan Chinchilla kedileri, zekası ve sakinliğiyle bilinmektedir. Uzun ...

Kedi İstasyonu Kuruldu

10.05.2020

Sokak kedilerin bakımı beslenmesi için kurulan Kedi İstasyonu Hatay'ın Arsuz İlçesinde ...

Kediniz Hareketsiz Mi?

06.01.2023

Kediler karakterleri birbirlerinden farklı canlılardır. Kiminin hiç bitmeyen bir enerjisi ...

Ne Kadar Kedicisiniz?

19.03.2022

Bir internet sayfasında kedilerle ilgili ilginç bilgilerle olan test görünce, doğru cevapları ...