Özgür Özel gebze katliamı hakkında konuştu: “Bunun peşini bırakmayacağız”

Özgür Özel gebze katliamı hakkında konuştu: “Bunun peşini bırakmayacağız”

Manisa'da katıldığı etkinlikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, Gebze'de AKP'li belediyeye ait hayvan barınağında yaşanan katliamın takipçisi olacaklarını kaydetti. Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu olduğunu ve bunun da sınıfsal bir sorun olduğunu söyleyen Özel, "Bununla akılcı mücadele etmek lazım" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın Soma ilçesinde katıldığı zeytin hasadı şenliğine Gebze’deki katliama ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayı “büyük bir katliam” olarak nitelendiren Özel, “Bunun peşini asla ve asla bırakmayacağız,” dedi. 

 

"SOKAK HAYVANLARI SORUNU SINIFSAL"

Sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunun sınıfsal olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

 

"Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu var. Bu sorun biraz da sınıfsal bir sorun. Hali vakti yerinde olanların, güvenlikli sitede olanların, çocukları özel okula servisle gidenlerin, evladını, eşini araba ile işine bırakanların çok göremediği bir sokak hayvanları sorunu var. Erkenden camiye gidenlerin, servissiz öğrencilerin yaşadığı, servise yürüyen kadınların, genç işçilerin yaşadığı böyle bir sorun var. Bununla akılcı mücadele etmek lazım. Bunun kaynaklarını hep beraber bulmak lazım. İktidar, muhalefet el ele vermek lazım. Ama asla ve asla cana kıymamak lazım."


12/10/2024

Keditörün Önerisi

Kedi Hali - Yeşim Uludağ

08.03.2021

Çimenler hep ıslaktı bu sabah. Patilerim yetmezmiş gibi göbeğimin tüyleri de ıslandı ama ...

Evcil Dostu Ölene Yas İzni

29.03.2023

Kediciler iyi bilir ki kediler sıradan canlılar değildir. Onlarla kurulan kuvvetli bağ ile ...

Kediler Alemi

Kedi Hali - Yeşim Uludağ

08.03.2021

Çimenler hep ıslaktı bu sabah. Patilerim yetmezmiş gibi göbeğimin tüyleri de ıslandı ama ...

Kedinizi Tanıyor Musunuz?

17.01.2023

Yetişkin kedilere dört çeşit uyarıcının mama, oyun, koku ve insanla ilişkisi sunulduğu bir ...

Uyku - Dr. Tarkan Özçetin

06.01.2023

Tıpkı Fikret Kızılok’un şarkısındaki gibi: “Uyku kardeşim ver elini, usul usul damla ...

Ünlü Kediler

31.12.2021

Onlar tarih, bilim ve edebiyat dünyasına yön vermiş kediler... Ancak bu, hiç de umurlarında ...

KedVet Fransız Basınında

13.05.2020

Veteriner hekim Dr.Tarkan Özçetin, Alnas'a şöyle açıkladı: “Kedi severlerin ve kedilere ...