Köpekler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Köpekler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bir evcil hayvanla hayatı paylaşmak kolay değildir. Sizinle kelimelerle iletişim kuramayan, sadece vücut diliyle ve hareketlerle bir şeyler anlatmaya çalışan bir bebeğe bakmak gibidir. Bazen bu hareketler, herkesin körü körüne takip ettiği efsanelere dönüşecek şekilde yanlış anlaşılır. Hazırsanız, sizin için en yaygın 8 köpek efsanesi hakkındaki gerçekleri anlatıyoruz.

Kuyruğunu sallaması, köpeğin mutlu olduğunu gösterir.

Bu kesin bir bilgi değildir. Köpeğin tüm davranışlarını göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü kuyruğun ne şekilde sallandığı önemli. Dominant ve saldırgan bir köpek de kuyruğunu sallayabilir, ama kuyruğu dimdik havadadır. Dostça kuyruk sallamada kuyruk yataydır ve gerçekten çok hızlı sallanır ayrıca köpeğin tüm arka kısmı sallanır.

Kısacası sadece kuyruk değil, evcil dostunuzun tüm beden dilini inceleyerek mutlu olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Sıcak bir burun köpeğinizin hasta olduğu anlamına gelir.

Sadece burnuna dokunarak bir köpeğin hasta olduğunu anlayamazsınız. Aynı insanlar gibi köpeklerin de vücut sıcaklıklığı gün içinde değişiklik gösterir, bu yüzden burunları bazen soğuk bazen de ılıktır. Sıcak bir burun, köpeğinizin hasta olduğunu göstermez, güneşin altında oturan sağlıklı bir köpeğin burnu sıcak olabilirken, hastalıkta bir köpeğin burnu soğuk olabilir. Sağlıklı bir köpeğin normal vücut ısısı 37,5 ° ile 39 ° C arasındadır. Eğer köpeğinizin hasta olduğundan şüpheleniyorsanız, vücut ısısını ölçün ve veteriner hekiminize danışın.

Köpekler yalnızca siyah beyaz görür.

Köpekler renkleri görebilir, ancak bizler kadar geniş bir spektrumda değil. Köpekler, renk tayfının mavi tarafındaki renkleri görür. Bunun nedeni, köpek retinasındaki farklı koni hücreleridir ve şu an elimizdeki bilimsel verilerle öncelikle mavi, yeşilimsi sarı, sarı ve diğer gri tonlarında gördükleri düşünülmektedir.

Köpekler yaralarını yalayarak iyileştirir.

Köpek tükürüğü, yarardan çok zarara neden olabilecek farklı enzimler ve zararlı bakteriler barındıran bir sıvıdır. Açık yarayı yalaması, bölgeyi nemli tutarak bakterilerin çoğalmasını sağlayabilir. Bu durum da enfeksiyona neden olarak iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Kedilerin ve köpeklerin yaraya karşı ilk tepkisi yalamaya yöneliktir ve çoğu insan bunun yarayı iyileştirmenin doğal bir yolu olduğunu düşünür. Ancak bu doğru değildir.

Köpekler mideleri rahatsız olduğunda veya kusmak istediklerinde ot yerler.

Aslında köpeklerin neden ot yediğini kimse bilmiyor. “Köpeğim neden ot yiyor?” sorusu, yaygın bir sorudur ve çoğumuz, köpeklerin mideleri rahatsızlandığı için veya kusmak istedikleri için ot yediklerine inanırız; ancak bu soruya kesin bir cevap hala bulunamamıştır. Araştırmalar, ot yemenin köpeklerde normal bir davranış olduğunu ve aslında köpeklerin %25’ten daha azının ot yedikten sonra kustuğu gözlemlenmiş.

Köpeklerin kendilerini kusturmak için ot yediği inanışı, köpek sahiplerinin gözlemleri sonucunda ortaya çıkmış olabilir. Bununla birlikte köpekler, muhtemelen sadece tadını sevdikleri için ot yiyorlar. Bilim insanları, köpeklerin ottan keyif almalarının, avlarının midesinde bulunan ve çoğunlukla ot, bitki ve yapraklardan oluşan içeriği yedikleri günlere kadar uzanabileceğine inanıyor.

Köpeklerin bir yaşı, insan yaşında yedi yıla denk gelir.

Bir yaşındaki bir köpeğin insan yaşıyla yedi yaşında olduğunu söylemek, köpeklerin bir yaşı dolmadan sağlıklı bir şekilde üreyebileceğini düşündüğünüzde pek bir anlam ifade etmiyor. Aynı şekilde 15 yaşında bir köpeğin de insan yaşıyla 105 yaşında olduğunu varsaymak, kısacası bir köpeğin yaşını, bir insanınkiyle karşılaştırmak mantıklı değildir. Köpeklerde yaşlanma, büyük ölçüde ırklarına, boyutlarına ve genel yaşlanma oranlarına bağlıdır. Bulldog cinsi bir köpeğin ortalama ömrü yedi yıl iken, bir Chihuahua’nınki 15 ila 20 yıldır.

Tüm uzun ve çift kat tüylü köpekler soğuk havalarda yaşamaya uygundur.

Kalın, yoğun bir kürk, bir köpeğin doğuştan soğuk bir bölgede yaşamaya uygun olduğu anlamına gelmez. Tabiki bir Sibirya kurdu soğuğa karşı Boxer cinsi bir köpekten daha az duyarlıdır, ancak yine de kalın bir kürk, soğukta hayatta kalacaklarının garantisi değildir. Aslında, yoğun kürklü köpeklerin patileri, testisleri ve kulak uçları donmaya meyillidir.

Köpeklerle ilgili şehir efsanelerinin yayılması kolay, çürütmesi zordur. Siz de evcil dostunuzla ilgili endişelere kapılmadan önce işin uzmanına yani veteriner hekimlere danışarak köpeğinizin daha sağlıklı ve mutlu yaşamasını sağlayabilirsiniz.

04/08/2021

Keditörün Önerisi

Kediler Ve Aynalar

24.11.2021

Bazı kediler ayna ile ilk karşı karşıya geldiklerinde agresif davranışlar sergileyebilirler. ...

Kediniz Mutlu Mu?

25.03.2023

Kanada’da hayvan sağlığı teknolojisi şirketi Sylvester.ai, bir kedinin acı hissedip ...

Kediler Alemi

Sadece Sevgi...

02.02.2021

Shafieva Svetlana Nikolaevna Kırgızistan’da yaşayan bir felinolog... Kırgızistan’daki ...

KARA KEDİ KAHVE KEDİ

10.09.2023

Bazı siyah kedileri gördüğünüzde hafif kahverengi ve paslı bir görünüme sahip ...

Kediler Yıkanır Mı?

20.04.2023

Minik dostlarımız istisnalar dışında suyu pek sevmezler. Onları stres ve korkuya sürükler. ...