Depremin vurduğu Santorini’de geride sadece hayvanlar kaldı

Depremin vurduğu Santorini’de geride sadece hayvanlar kaldı

Depremler nedeniyle binlerce insan Santorini’den kaçarken pek çok hayvan adada sahipsiz kaldı. Hayvanları korumak için adada kalan Santorini Hayvan Refahı Derneği SAWA 'dan Dave ile Chiristine, sahipleri tarafından yalnız bırakılan köpeklerin Santorini'den çıkarılması için çağrı yaptılar.

 

Santorini’de üst üste gerçekleşen depremlerin ardından ada sakinleri adayı hızla terk etti. Issız kalan adada yalnızca eşek, at, domuz gibi hayvanlar ve sahipleri tarafından götürül(e)meyen köpekler kaldı. Santorini Hayvan Refahı Derneği SAWA 'dan Dave ile Chiristine, geride kalan hayvanları korumak için adada kalmaya karar verdi. Büyük hayvanları adadan çıkartmanın zor olduğunun farkında olduklarını belirten Chiristine, hiç değilse köpeklerin sahiplendirilerek adadan çıkarılması için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Sosyal medyadan yaptığı çağrıda Christine şunları söyledi:

 

“Dave ve ben (Christina) yaşlı ve yaralı eşekleri, katırları, atları, domuzları, keçileri, kuşları ve fobik köpekleri taşıyacak bir aracımız olmadığı için kalmaya karar verdik. Yine de yeni terk edilmiş hayvanları korumaya alabilmek için ihtiyacımız olan geniş bir alana sahip değiliz. Şu anda EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ köpeklerimizin bazılarını adadan çıkarmamıza yardımcı olmanız... Kesinlikle mükemmel karakterde köpekler, arkadaş canlısı, kısırlaştırılmış, aşılı ve sonsuza dek kalacakları yuvalarını bulmaya hazır.”

15/02/2025

Keditörün Önerisi

Kediler Alemi

Kedilerin Tüy Bakımı

31.08.2021

Kedinizin tüylerinin bakımını düzenli yapmak oldukça önemlidir. Peki kedilerin tüy bakımı ...