Amasya'da, kedi "Karamel" sınıfın 36'ncı öğrencisi oldu

Amasya'da, kedi

Amasya Fatih İlkokulu öğrencileri, okulun bahçesinde bulup besledikleri yavru kediye Karamel adını verdi. Öğrenci ve öğretmenlerin ilgi odağı olan Karamel, sınıfın maskotu hâline geldi.

 

Fatih İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, "Karamel" adını verdikleri sahipsiz kediyi yaklaşık 1 ay önce okulun bahçesinde beslemeye başladı.

 

Havaların soğumasının ardından kediye öğrenciler tarafından okul bahçesinde barınak yapıldı. Zamanla öğrencilerle sınıflara girip çıkan, sıraların arasında dolaşan, derslere katılan "Karamel", herkesin sevgisini kazandı.

 

KEDİ "KARAMEL" SINIFIN BİR PARÇASI HÂLİNE GELDİ

Sınıf öğretmeni Rabia Kazancıoğlu, öğrencilerin kediyi çok sevdiğini, bu sayede çocukların hayvan sevgisinin pekiştiğini söyledi.

 

Karamel'in sınıfın bir parçası hâline geldiğini vurgulayan Kazancıoğlu, şunları kaydetti:

 

"Çocuklarımız bir sabah bulmuşlar kediyi. Soğuk olduğu, kendileri çok üşüdüğü için kedinin de üşüdüğünü düşünüp sınıfa getirdi. Sürekli anlatıyorduk zaten hayvan sevgisi diye ama bu şekilde duyarlı olmaları beni gerçekten çok mutlu etti. Önceden 35 öğrencim vardı, 36 oldu. Karamel sınıfta bizimle. Çocukların dikkati dağılmıyor, aksine motivasyonları daha da artıyor. Teneffüslerde sürekli kedi ile oynuyorlar, uğraşıyorlar. Onun yemesi, suyu, her şeyiyle ilgileniyorlar. Gayet mutluyuz bu şekilde."

 

Kaynak: meb.gov.tr 

11/11/2024

Keditörün Önerisi

Kediler Alemi

Kahin Kedi Achilles

12.06.2021

St Petersburg kentindeki ünlü Hermitage Müzesi'nin bahçesinde yaşayan kahin kedi Achilles, A ...

Karıncalar

29.08.2021

Çalışkanlıklarıyla nam salmış karıncalar, kendilerinin 10 katı ağırlığını nasıl ...

Biraz Asabi Sadece, Biraz

16.06.2023

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde duygu değişimleri yaşayabiliyor. Bu duygulardan biri de ...

Uzay Gözlü Kedi Pico

13.02.2022

Norveç Ormanı kedisi Pico, trafik kazası geçirdikten sonra çaresiz ve yalnızdı, ancak ...