Başkan Kaya, yaralı kedi ‘Sütlaç’a kucak açtı

Başkan Kaya, yaralı kedi ‘Sütlaç’a kucak açtı

Trabzon-Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, trafik kazasında yaralanan sokak kedisinin, tedavisini üstlenip, sahiplendi. ‘Sütlaç’ ismini verdiği kediyi, belediye hizmet binasına alan Başkan Kaya, tüm hayvanseverlere sahiplenme çağrısı yaparak, “Sütlaç artık Ortahisar Belediyesi ailemizin yeni bireyidir” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yaklaşık 1,5 ay önce geçirdiği kaza sonucu yaralanan bir sokak kedisinin tedavi ve bakımını üstlendi. Tedavisi sürdürülen kediyi sahiplenen Kaya, tüm hayvanseverlere sahiplenme çağrısında bulundu. ‘Sütlaç’ ismini verdiği kediye, belediye hizmet binasında kucak açan Başkan Kaya, “Sütlaç bir sokak kedisi. Veteriner hekimlerimiz ilgilendi ve sağ arka ayağından ameliyat oldu. Eşim Tuba hanımla evimizdeki kedimiz Romeo’yu tedaviye götürdüğümüzde yaralı kedimizi gördük ve sahiplenmek istedik. Sütlaç artık Ortahisar Belediyemizin koridorlarında, makamımızda, belediyemizin her yerinde görebileceğimiz patili dostumuz olacak. Bütün bakımını, tedavilerini biz burada karşılayacağız. Ailemizin bir bireyi olacak” dedi.

“Patili dost sahiplenme hareketine sahip çıkalım”

Trabzon halkına patili dostların sahiplenilmesi noktasında çağrıda bulunan Başkan Kaya, “Buradan bütün Trabzonlu hemşerilerime, bütün dostlarıma, sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını ve bir sokak hayvanı sahiplenmelerini istediğimi ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli ve insani bir görev. Bu canların hepimiz kadar korunmaya, beslenmeye ve barınmaya hakkı var. Sokaklarda aç, susuz dolaşıyorlar. Biz Ortahisar Belediyemiz olarak elimizden geldiğince bu canlarımıza, patili dostlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz ama yetemediğimiz noktalarda o vicdanlı ve güzel yürekli hemşehrilerimiz bu canlara sahip çıkıyorlar. Gönül ister ki bu hassasiyet yaygınlaşsın, sokaktaki bütün canlarımızı sahiplenelim, tedavilerini yaptıralım. Onların en az bizim kadar yaşama hakkı olduğunu bilelim ve bu bilinçle sahip çıkalım istiyorum. Patili dost sahiplenme hareketine, hep birlikte birer sokak hayvanı sahiplenerek sahip çıkalım istiyorum. Sütlaç’ımızı tedavi eden, iyileştiren, ona sevgisini ve emeğini veren veterinerlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet.com

10/05/2024

Keditörün Önerisi

Roller Farklı Oyun Aynı

23.05.2022

Bu cennet vatanda sağcı solcu, alevi sünni, Türk Kürt, ayrımcılığı on binlerce can aldı. ...

Kediler Kaç Kelime Anlar?

14.10.2022

Kediler ve kediciler arasında güçlü bir bağ vardır. Sürekli olarak kedinizle konuştuğunuzu ...

Alerjik Kedicilere Müjde!

06.04.2021

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay: "Kedi veya köpeğinize karşı alerji ...

Kediler Alemi

Kedim Neden Isırıyor?

05.05.2023

Kediler bazen ısırma eğilimi gösterebilir. Kediciler iyi bildiği gibi bir anda koşup ...

Kedici Ol, Terk Etme!

19.07.2021

Bazı insanlar, kedici olmanın ona ömür boyu huzurlu, güvenli ve sevgi dolu bir ortam ...

Birman Kedisi

12.05.2023

Tüm dünyada özellikle Avrupa ülkelerinde herkes tarafından bilinen Birman Kedisi, ilk ...

KEDİ KORONA VİRÜSÜ FIP

17.07.2023

KEDİ KORONA VİRÜSÜ FIPGüney Kıbrıs’ta FIP (Feline infektiyöz peritonit) hastalığının ...

Kedicilerin Günlük Rutini

22.11.2022

Kediciler gün içinde kedisine nasıl vakit ayırmalı, neler yapmalı, bir gününü kedinizle ...