
Kedinizin Sağlığı İçin 8 Önemli Kural - Seda Tuncel
26.11.2022Bir kediyle beraber yaşamak bazı sorumlulukları beraberinde getirir. Evcil dostlarınızın daha ...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, deprem bölgesinden diğer illere götürülen ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi. Sahibine beyanname verilen, kimliklendirme ve kayıt işlemleri tamamlanmamış depremzede ev hayvanları, bulundukları ilde kayıt altına alınabilecek. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) bilgilerinden ulaşılacak hayvanların sahiplerine 72 saat süre verilecek. Bu sürede hayvanı teslim almayan veya sahibi depremde hayatını kaybettiği belirlenen hayvanların sahiplendirilmesi sağlanacak.
Tarım Ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce 81 il müdürlüğüne 'Afet Bölgesinden Diğer İllere Gelen Ev Hayvanları' konulu genelge gönderildi.
Genelgeye göre; Deprem afeti meydana gelen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan diğer kentlere Ev Hayvanları (sahipli kedi, köpek, gelincik) ile giden, 31 Aralık 2022 tarihinden önce beyanname vermiş, kimliklendirme ve kayıt işlemleri tanımlanmamış hayvan sahipleri, ikametgah adreslerine bakılarak, kimliklendirme yaptırabilecek.
Afet bölgesinden diğer illere hayvanseverler tarafından getirilen ve sahibi vefat ettiği iddia edilen ev hayvanlarının hayvan sahiplerinin MERNİS bilgilerine bakılarak, vefat edip etmediği doğrulanacak. Ardından hayvan için acil durumda ulaşılması için bilgileri kaydedilen ikinci kişiye ulaşılmaya çalışılacak. Hayvanların sahibi veya ikinci kişiye ulaşılması halinde teslim alması için 72 saat süre verilecek. Bu süre içinde ev hayvanı, 'yediemin' olarak bulduğunu beyan eden ve kayıt için müracaatta bulunan kişiye teslim edilecek. Süre sonunda sahibinin hayvanını teslim almaması halinde yeni sahibi adına kaydı yapılacak. Tebligata rağmen hayvanını teslim almaya gelmeyen kişiler, hayvanı terk etmiş olarak değerlendirilecek. Hayvanı bulan kişi sahiplenmek istemediğinde, terk edilen ev hayvanı, belediye tarafından hayvan bakımevine götürülecek.
Öte yandan Aralık 2022 tarihi itibari ile toplam 1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Yoğunluk nedeniyle hayvanlarını kimliklendiremeyen hayvan sahiplere, idari yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için beyanname vermek suretiyle takip eden süreçte kimliklendirme işlemlerini yapabilme imkanı verildi. Bu kapsamda 552 bin 127 beyanname alındı. Alınan beyannameler kapsamında kayıtlar girilmeye devam ediliyor. Bu kayıtlarla birlikte bugüne kadar kimliklendirilen ev hayvanı sayısı 987 bin 686 kedi, 669 bin 033 köpek, 28 gelincik olmak üzere toplam 1 milyon 656 bin 747'ye ulaştı. Beyanname veren hayvan sahiplerine ait ev hayvanlarının kayıt işlemleri idari yaptırım uygulanmadan gerçekleştiriliyor.
Bir kediyle beraber yaşamak bazı sorumlulukları beraberinde getirir. Evcil dostlarınızın daha ...
Tokyo’da Shinjuku Tren İstasyonu’ndan çıkanları meydandaki gerçekçi dev Calico kedi ...
Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren 17 maddelik kanun teklifi sabaha karşı TBMM ...
OHHAD Derneği olarak yardım kampanyamıza katılan üye hastanelerimizle yaşanan felaketin ...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den hediye olarak alınan Sibirya kedisine sahip olan ...
6 - 8 Ekim’de yapılan Kedi Hekimliği Kongresinde Radyo Programı sunucusu olan Fahir ...
Gebe kediniz yavrulamayı bekliyorsa, sizin için hazırladığımız içeriği okuyarak kedinizin ...
Sevdiğim insanlar var, sevmediğim insanlar var ama sevmediğim kedi yok. Ben bütün hayvanları ...
Bu kediyi görmezden gelmeniz imkansız, çünkü Kedi Corneluis'un çok özel bir özelliği var: ...
Merhaba pisi kardeşler benim adım Zıpzıp, tekir bir kediyim ve üç yaşındayım. Ben tam bir ...
Kediler 60’dan fazla ses çıkarabilir ve bunların her biri farklı anlam taşır. Bu sesler ...
Kediler ödül mamalarına bayılırlar. Onların iştahla yediği ödül mamasını görünce siz ...
Köşk ilçesinde tarım işçiliği yapan Sultan Deniz, tarlada çalışırken bile kedisini ...
Her gün insanlar farklı şekillerde stresle karşılaşıyor. Araştırmalar, stresin en yaygın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan sokak ...
Merhaba sevgili Kediciler, Şimdiye kadar sizlere mesleğimden hiç bahsetmedim. ...
Çok klasikleşmiş bir sohbet konusu değil mi kedi istemeyen aile bireylerinin geçirdikleri ...
Evcil dostlarımızın yaralanmalar ve operasyonlar sonrasında yaraya ulaşarak zarar vermesini ...
Bazı siyah kedileri gördüğünüzde hafif kahverengi ve paslı bir görünüme sahip ...
Kedilerin köpeklerden daha zeki olduğu düşünülürdü her zaman ama şimdi görünen o ki ...
İngiltere Yate’deki bir alışveriş mağazasında ünlü olan bir kedinin adı bir sokağa ...
Endemik bir bölgeye özgü olan, dünyanın başka hiçbir yerinde yaşama ihtimali olmayan, ...
Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde arama ...
Zaman içerisinde buluşların ardı ardına yapılması ile insan da çevresini sürekli olarak ...
Araştırmacılar, üç kedi çağırma tekniğini denedi Yeni bir araştırmada ...
2015 yılında, Merlin adlı 13 yaşındaki bir kurtarma kedisi, Guinness Dünya Rekorları ...
Afrika yaban kedisi ( Felis silvestris lybica), Afrika’da, Arap Yarımadası’nda ve Güneybatı ...
Özel gereksinimli, görme engelli bir kedi, ABD Güney Carolina'daki bir barınağa açıklama ...
Antalya Kemer’de caretta carettalar denizle buluştu. Çıralı Sahili’ndeki görüntüler ...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz ...
Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin de katkılarıyla Türkiye'de "ilk kez" evcil hayvan ...
Grumpy Cat! Geçtiğimiz sayılardan birinde, internette ün salmış kediler- le alakalı bir ...
Bir kedici olarak, kediniz hakkında birçok garip şey fark etmişsinizdir ve muhtemelen onları ...