Veteriner Hekimlere Yapılan Haksızlık Son Buldu

Veteriner Hekimlere Yapılan Haksızlık Son Buldu

Geçtiğimiz hafta Türkiye’deki tüm hayvan hastanelerinin katılımı ile kurulan “Özel Hayvan Hastaneleri Derneği” OHHAD’ın Kurucu Başkanı Dr. Tarkan Özçetin dergimize yaptığı açıklamada: “Veteriner hekimlere yapılan haksızlık nihayet son buldu” dedi.

Özçetin açıklamasına şöyle devam etti;

Covid-19 salgınıyla mücadelede şu an en önemli adım aşı yapılan insan sayısını hızla arttırmak. Zira Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tablolarda Türkiye geneline bakıldığında oldukça korkutucu bir manzarayla karşı karşıyayız..

Pandemi döneminde kısıtlamalardan etkilenmeyerek gece gündüz çalışmaya devam eden mesleklerden biri de biz veteriner hekimler olduk. Aşılama çalışmaları, öncelikli olarak sağlık çalışanları ile başladı fakat gıdadan ilaç sektörüne birçok alanda görev alan hatta aşı çalışmalarında önemli rol üstlenen veteriner hekim meslektaşlarım olmasına rağmen maalesef anlayamadığımız nedenlerle biz aşılanmada öncelikli gruplar arasında yer almıyorduk.

Tüm dünyada "tek sağlık çatısı" altında sağlık çalışanı olarak kabul edilen veteriner hekimler, maalesef ülkemizde sağlık çalışanı olarak kabul edilmediği için öncelikli aşı uygulamasından yararlanamadı ama onlar yaşamını insanlık yoluna adamaktan hiç vazgeçmediler. 15 veteriner hekim meslektaşım salgın süresinde yaşamını yitirdi, içlerinde oda başkanlarının da olduğu yüzlerce veteriner hekim Covid-19'a yakalandı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanımız Ali Eroğlu yaptığı açıklamada; Covid-19 aşısında öncelikli gruplar içinde yer almamalarının haksız bir uygulama olduğunu savunarak, veteriner hekimlerin bir an önce aşılanması talebini defalarca tekrarladı. Nihayet bu talebe Sağlık Bakanlığı tarafından onay verildi.

TVHB Merkez Konseyi bugün yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin ilettiği bilgi doğrultusunda veteriner hekimlerin de e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi üzerinden Covid-19 aşı tanımlamasından yararlanarak öncelikli aşı yaptırabileceklerini duyurdu.

Bu sevindirici haberin yanında unutmamalıyız ki biz veteriner hekimler olarak sadece hayvan sağlığı için değil, insan sağlığı için de canla başla çalışıyoruz. Covid-19 aşı önceliği konusunda olduğu gibi, sağlıkta şiddet gibi yasal düzenlemeler kapsamına da veteriner hekimlerin dahil edilerek bu ayrımcılığa dur denilmesini ve veteriner hekimlerin insani haklarının korunmasını istiyoruz.

20/04/2021

Keditörün Önerisi

Kedileri Ne Üzer?

25.08.2023

"Kediyi ne ya da neler üzer?" sorusuna verilebilecek birden fazla yanıt olsa da dostlarımızı ...

Geveze - Tuğba Sancak

08.04.2021

İlayda, babasının tayini çıktığı için başka bir okula gitmek zorunda kaldı. Eski ...

Kediler Alemi

Kediler Neden Ot Yer?

01.10.2021

Etobur olan kedileri ot yerken gördüğünüzde biraz şaşırmış olabilirsiniz. Peki, kedilerin ...

Kedinizi Tanıyor Musunuz?

17.01.2023

Yetişkin kedilere dört çeşit uyarıcının mama, oyun, koku ve insanla ilişkisi sunulduğu bir ...

Kediler Regl Olur Mu?

04.09.2022

Bir dişi kediniz varsa, en merak edilenlerin başında kedilerin regl olup olmadığı gelir.Peki, ...

Kedilerin Sevmediği Kokular

07.04.2023

Kedilerin burunları hassastır. İyi koku alırlar, kokularla bulunduğu yeri tanırlar. Kediler ...

Sokağın Kedisi Şenliği

18.02.2022

Kedici Veteriner Hekimler Derneği’nin Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun ...