SemtPati Vakfı Başkanı İpek Kıraç’tan çağrı: “Gelin, bu tarihi hatadan dönelim”

SemtPati Vakfı Başkanı İpek Kıraç’tan çağrı: “Gelin, 
bu tarihi hatadan dönelim”

SemtPati Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İpek Kıraç, milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Kullanacakları bu oy, insanlar ve asırlardır bizimle aynı coğrafyayı paylaşan köpekler arasında taraf seçmekle ilgili değil; dostlarımızı düşmana çevirmeyelim” dedi.

Kıraç, “Veteriner hekimler, hayvan hakları savunucuları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun büyük çoğunluğu aslında aynı şeyi istiyor; sokak hayvanlarının sayısındaki artışın önüne geçmek. Ancak ne yazık ki ilgili paydaşların görüşleri alınmadan, bilimsel veriler kullanılmadan hazırlanan bu kanun teklifi bizi hepimizin ulaşmak istediği bu amaca götürmeyecek. Köpekleri kaçınılmaz olarak ölümle karşı karşıya kalacakları bakımevlerine toplama kararı korkuyla verilmiş ve sorunu çözmeyecek bir karar” dedi.

Bu kararın insanlığa mal olacağını aktaran Kıraç, sayın milletvekillerimiz, yaşam hakkını korumak yerine ölümü, gerçek çözümler yerine katliamı seçerseniz sadece milyonlarca savunmasız canı değil aynı zamanda insanlığa karşı umudumuzu da kaybedeceğiz. Tüm milletvekillerimizden, kabul edildiği takdirde bir felaket ile sonuçlanacak ve hedef aldıkları sorunu da kalıcı olarak çözemeyecek olan bu kanun tasarısını reddetmelerini talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

İpek Kıraç sözlerine, “Önerilen bu yasa uygulandığı takdirde, kapasitesi zaten yetersiz olan bakımevlerinde, finansman problemleri, aşırı kalabalık ve kötü koşullar bu savunmasız hayvanların toplu ölümlerine sebep olacak” diyerek devam etti.

İpek Kıraç, çözüm önerilerini de özetledi:

“Milyonlarca yavru köpeğin acılar içinde öleceği bir dünyaya gözlerini açmasını engellemenin reçetesi belli; Üretimi engellemek, seferberlik başlatarak dişiler öncelikli olmak üzere popülasyonu hızlı ve odaklı bir şekilde kısırlaştırılmak, aşılamak ve alındığı yere geri bırakmak, sorumlu hayvan sahipliğini ve sahiplendirmeleri teşvik etmek, hayvanlar ve insanlar arasındaki bağın ve iletişimin güçlenmesi için her yaş grubu için eğitimler düzenlemek. Tüm köpeklerin mikroçiplenerek kayıt altına alınmasını sağlamak.”

Kaynak: T24

27/07/2024

Keditörün Önerisi

Kedi Kitabevi

06.05.2020

Kedi Kitabevi, kapıdan giren herkesin dikkatini çeken ‘okur dostlar grubu’nun yeni üyesi ...

Kedilerde Hiperaktiflik

08.12.2022

Yerinde duramayan, oyun oynamaktan sıkılmayan çok hareketli bir kediniz mi var? Akşamları tv ...

Mamada KDV İndirimi Yolda!

27.01.2022

Kedi ve köpek mamalarına gelen zamla, ihtiyaçların lüks tüketim olarak kabul edilmesi ...

Kediler Alemi

Kediler Neden Tırmalar?

09.06.2023

Kediler sadece kedicileri değil, evdeki eşyaları da sıklıkla tırmalar. Tırmalama, kediler ...

Mutlu Tüyler

22.06.2023

Kedilerin tüy dökmesi normal bir durumdur, ancak tüyleri fazla miktarda dökülürse veya ...

Senin Adın Ne?

21.06.2023

Umursamaz tavırları ile bilinen kediler ile yaşamış hemen herkes, seslendiğimizde kulak ...

Sen Nereye Ben Oraya

22.06.2023

“Beni güne mırmırım başlatıyor, hatta yatak odasından mutfağa giderken miyavlayarak ...

Kediler Neden Esner?

17.12.2022

Suratları birbirinden tatlı haldeyken bir anda ağızlarını kocaman açıp esnemeleri, sadece ...

Kedili Filmler

08.08.2021

Bugün 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü. Bizde sizler için bugün kedinizle izleyeceğiniz ...

Güzellik Uykusu

20.06.2023

Uyku, canlılar için en doğal dinlenme biçimlerinden biridir. Kedilerin ise günlük ...