Enkaz Altında Kalan Kediye Depremden 49 Gün Sonra Ulaşıldı

Enkaz Altında Kalan Kediye Depremden 49 Gün Sonra Ulaşıldı

6 Şubat'taki yıkıcı depremlerde Maraş'ın Onikişubat ilçesindeki Reyhan Kent 1 Apartmanı'nda enkazda kalan "Han" isimli kedi 49 gün sonra yıkıntıların altında bulundu.

Nida Dina ve kızı Nil Beril, 6 Şubat depremlerine birlikte yaşadıkları iki yaşındaki "Han" isimli kediyle, Maraş'ın Onikişubat ilçesindeki Reyhan Kent 1 Apartmanı'nda bulunan evlerinde yakalandı. Aynı gün ikinci depremde yıkılan 11 katlı binanın enkazında kalan kediye ulaşılamadı.

Dina, AA muhabirine, kedisini bulmak için insanlara fotoğrafını gösterdiğini ancak bir türlü ulaşamadıklarını söyledi. Depremden sonra kızıyla bölgeden ayrılamadığını dile getiren Dina, barınağa da gittiğini ancak yine de kedisinden bir haber alamadığını belirtti.

Yaklaşık 40 gün yıkılan binanın enkazının yanında aracının içinde kalan ve kedisini arayan Nida Dina, depremden 49 gün sonra binanın yıkıntısında "Han"ı bulmanın sevincini yaşadı. Yürüyemeyen ve ayağında kırıklar bulunan kedinin tedavisine başlandı.

Veteriner hekim Fatma Gül Hancıoğlu ise 2 yıldır kedinin bakım ve aşılarını kendisinin yaptığını belirterek, "49 gün sonra bulunmasına çok mutlu olduk. Sıvı kaybı var, bol bol sıvı veriyoruz. Tedavisine devam ediyoruz. Han bizim mucizemiz. İnşallah kurtulacaktır." ifadesini kullandı.

29/03/2023

Keditörün Önerisi

Engelsiz Yaşam

28.05.2022

Bazı kediler doğuştan, bazıları ise sonradan bir kaza veya travma sonucu meydana gelen ...

Evcil Vatan

12.05.2026

Bu millet yüzyıllardır sadece toprağını değil;sokağındaki kedisini,mahallesindeki ...

Selkirk Rex

04.03.2022

Kıvırcık tüyleriyle dikkat çeken Selkirk Rex cinsi kedilerinin, bıyıkları bile ...

Kediler Alemi

Bin Yıllık Kedi Mumyası

29.03.2022

Tarihi kültürel zenginlikleriyle Kapadokya'ya açılan kapı olan ve Orta Anadolu ve ...

Kedi Felsefesi - Emek Ekşi

26.07.2021

“Lütfen söyler misiniz bana, buradan hangi yola gitmem gerek?”“Bu nereye gitmek istediğine ...