Kanun teklifinin ilk 8 maddesi Meclis Komisyonu'ndan geçti

Kanun teklifinin ilk 8 maddesi Meclis Komisyonu'ndan geçti

Sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin 17 maddesinden 8 maddesi Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Sık sık vekiller arasında karşılıklı atışmaların yaşandığı görüşmelerde bu kez de konuşma süresinde kısıtlamaya gidilmesi tartışmalara yol açtı.

Kanun teklifindeki 8’inci maddeyle belediyelere ameliyathane açmak, ilaç ve ekipman temini yapmak gibi sorumluluklar veriliyor.

Maddeyle birlikte bu kez de bütçe yetersizliği tartışması yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ayhan Barut, bugüne kadar yaşanan barınak sorunlarının fon ve ödenek yetersizliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Muhalefet milletvekilleri Tarım Orman Bakanlığı bütçesinin de sürece dahil olmasını istedi.

Salı günü yapılan görüşmelerin üçüncü toplantısı önceki günlere göre sakin başladı. Ancak bu kez de konuşma süresine kısıtlama getirilmesi krize neden oldu. Görüşmeler ilk başladığında daha uzun süre verilirken vekillere, üçüncü toplantıda komisyon üyeleri için bu süre 4 dakika ile sınırlandırıldı. Komisyona üye olmayanlara ise 3 dakikalık söz hakkı verildi.

23/07/2024

Keditörün Önerisi

Kürküme Dokunma!

27.09.2021

Vahşice katledilen moda adı altında kullanılan savunmasız hayvanların kürklerinin hala ...

Kediler Alemi

Kedilerde Nefes Problemi

19.05.2023

Eğer kediniz nefes almakta zorluk yaşıyorsa, alerjiden enfeksiyona birçok faktör buna neden ...

Uyku - Dr. Tarkan Özçetin

06.01.2023

Tıpkı Fikret Kızılok’un şarkısındaki gibi: “Uyku kardeşim ver elini, usul usul damla ...