YENİLER >

Kediler kaç canlıdır?

SORU 1: Kediler kaç canlıdır?

a) 1 b) 5 b) 7 c) 9 d) 15

SORU 2 : Dünyada kaç çeşit evcil kedi ırkı vardır ?

a) 10 b) 25 c) 50 d) 75 e) 120

SORU 3: Kedilerin arası kimlerle en iyidir?

a) Çocuklar b) Erkekler c) Kadınlar d) Fareler e) Kediler

SORU 4: Kedilerin bıyıklarının sayısı kaçtır?

a) 6 b) 12 c) 18 d) 24 e) 32

SORU 5: Bulunan en eski kedi fosili kaç yıl öncesine aittir?

a) 100 yıl b) 1,000 yıl c) 10,500 yıl d) 1 milyon yıl e) 12 milyon yıl

SORU 6: Kediler uykucudur. Günün ne kadarını uyuyarak geçirirler?

a) 12 saat b) 14 saat c) 16 saat d) 18 saat e) 20 saat

SORU 7: Araştırmalara göre kediler aşağıdaki renklerden 2 sini net olarak ayırt edebiliyorlar. Bu renkler hangileridir?

a) Sarı-Yeşil b) Mavi-Yeşil c) Kırmızı-Yeşil d) Kırmızı-Sarı e) Hepsi

SORU 8: Bir ev kedisinin ortalama ömrü 15 yıldır.  Peki bir sokak kedisinin ortalama ömrü kaç yıldır?

a) 3 b) 5 c) 7 d) 9 e) 11

SORU 9: Kayıtlara göre 1997 yılında Towser adlı bir kedi fare yakalama rekoru kırdı. Towser kaç kedi yakalamış olabilir ?

a) 599 b) 1580 c) 28,899 d) 37,666 e) 50,000

SORU 10: Kedilerle insanların beynindeki aynı bölüm aynı işlevi yerine getiriyor. Bu bölüm ne işe yarıyor?

a) Denge duyusu b) Tat duyusu c) Koku duyusu d) Görme duyusu e) Duygusallık

SORU 11: Andy adında bir kedi en yüksekten düşüp de hayatta kalma rekorunun sahibi. Kaç kat yükseklikten düşmüş olabilir?

a) 49 b) 24 c) 16 d) 10 e) 8

SORU 12: Bir doğumda en çok yavrulama rekorunun sahibi ise 1970 yılında Tarawood Antigone adlı kediydi. Sizce Tarawood kaç yavru doğurmuş olabilir?

a) 24 b) 20 c) 19 d) 12 e) 9

SORU 13: Hayatı boyunca toplamda en çok yavrulayan kedi ise Dusty. Toplam kaç yavru doğurmuş olabilir?

a) 150 b) 250 c) 370 d) 420 e) 510

SORU 14: En yaşlı kedi rekoru ise Cream Puff’ta. Kaç yıl yaşamış olabilir?

a) 19 b) 25 c) 30 d) 38 e) 42

SORU 15: Sugar adlı kedinin sahipleri taşındıklarında onu terk etti. Sugar ise onları buluncaya kadar yollara düştü. Ve buldu da. Yolun sonunda kaç kilometre kat etmişti?

a) 500 km b) 750 km c) 1000 km d) 2250 km e) 3000 km

SORU 16: Eski Mısırlılar kedilere tapıyorlardı. Öldüklerinde onları da mumyalıyor ve gömüyorlardı. Yanlarına onları memnun edecek bir şey daha koyuyorlardı. Sizce ne olabilir?

a) Balık b) Fare c) Yün yumağı d) Süt kabı e) Hepsi

SORU 17: Mincho adında bir kedi ağaca tırmanıp bir daha inmedi. Üstelik ağaç üstünde yaşarken 3 kere yavruladı. Öldüğünde kaç yıldır ağaç üstündeydi?

a) 3 yıl b) 6 yıl c) 7 yıl d) 9 yıl e) 11 yıl

SORU 18: Bir çift kedi ve onların yavrularından 7 yıl içinde matematiksel olarak kaç kedi üretebilir ?

a) 100,000 b) 420,000 c) 600,000 d) 750,000 e) 900,000

SORU 19: Bir kedinin bir başka kediye asla yapmadığı şey nedir?

a) Miyavlamak b) Sürtünmek c) Kuyruk sallamak d) Tıslamak e) Yalamak

SORU 20: Dünya üzerindeki kedi nüfusu tahminen kaçtır dersiniz? Sadece evcil olanlar...

a) 100 milyon b) 250 milyon c) 500 milyon d) 750 milyon e) 1 milyar

Yanıtlar: 1-c, 2-d, 3-c, 4-d, 5-e, 6-d, 7-b, 8-a, 9-c, 10-e, 11-c, 12-c, 13-d, 14-d, 15-d, 16-e, 17-b, 18-b, 19-a, 20-c