Evcil Dostunuz İçin Kışa Hazırlık

Evcil Dostunuz İçin Kışa Hazırlık

Evcil dostunuzun kendini iyi hissetmesine ve kış aylarında sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Sizler için köpeğinizi kışa hazırlayacak 5 önemli ipucunu paylaşıyoruz.

Günlerin kısalması ve havaların soğumaya devam etmesi, tüm canlılar başta olmak üzere köpekler için birçok zorluğu beraberinde getiriyor. Bazı köpek ırkları doğal olarak kış koşullarına oldukça iyi uyum sağlar. Ancak genel olarak, sıcaklıklar düşmeye devam ettiğinde köpekler soğuktan rahatsız olur.

Kışın köpeğinize bu şekilde sıcak ve güvenli ortam sağlarsınız;

1. Uyumak için sıcak ve rahat bir yer yaratın

Yumuşak bir sepet ve kalın bir battaniye, köpeğinize kışın sıcaklık verir. Bununla birlikte, köpeğiniz evin özellikle serin bir köşesinde uyuyorsa, ekstra yumuşak ve sıcak bir uyuma ortamı hazırlamalısınız. Köpeğinizin güvenliğini unutmayın. Köpeğiniz her zaman istediği anda sepetten kolayca çıkabilmelidir.

2. Köpeğinize bir kazak alın

Kalın ve yoğun kürklü köpek ırklarının soğuk havalarla daha iyi başa çıkabileceğini biliyoruz. Ancak tüyleri zayıf olan veya hiç olmayan köpeklerle dışarı çıkarken kazak giydirmeniz iyi olacaktır. Köpek kıyafetinin doğru şekilde üzerine oturmasını sağlamak için, köpeğinizin boyun çevresini, sırt uzunluğunu ve göğüs çevresini ölçmek en iyisidir. Vücuduna iyi oturan ancak çok dar olmayan giysiler arayın. Kıyafette köpeğinize zarar verebilecek yutabileceği parçalar, fermuarlar veya tehlikeli nesneler olmamalıdır.

Köpekler bu giysileri giymeye hevesli değildir ve zorla giydirmek onları üzebilir. Eğer köpeğiniz giymek istemiyorsa, zorlamamalı ve dışarı ziyaretini kısa tutmalısınız.

3. Köpeğiniz için açık havada yeterli korumayı sağlayın

Çok soğuk havalarda köpeğinizi dışarıda, yalnız bırakmamalısınız. Soğuk havada çok uzun süre dışarıda kalırsa, kuyruğu veya patileri donabilir. Dışarıda yaşayan köpekler için bir kulübe bırakmanız, soğuk havada yaşamlarına devam edebilmeleri için önemlidir. İdeal olarak, kulübe zeminden yaklaşık 10 cm yükseklikte ve eğimli bir çatıya sahip olmalıdır. Yalıtım oluşturmak için kulübe ile zemin arasındaki boşluğu samanla doldurun. Kulübede elbette sıcak ve rahat bir mat da olmalı.

4. Köpeğinizin patilerini koruyun ve düzenli olarak inceleyin

Soğuk havalarda daha dikkatli olunması tavsiye edilir. Kışın köpeğinizin patilerinin bakımına özellikle dikkat edin. Patilerin tüysüz yerleri donmaya eğilimlidir. Ayrıca kar, yaralanmalara yol açabilecek tehlikeli şeyleri de beraberinde gizleyebilmektedir.

Köpeğinizin patilerindeki tüysüz alanların, soğuktan çatladığını ve kuruduğunu fark ederseniz, veteriner hekiminizden köpekler için bir bakım ürünü isteyin. Bir veteriner hekim tavsiyesi olmadan asla insan yapımı bir krem ​​veya losyon kullanmayın.

5. Hipotermiye karşı koruma

Bir köpek çok soğuk havalarda çok uzun süre dışarıda kalırsa vücut ısısı düşebilir ve hipotermi gelişebilir. Hafif hipotermi ile köpekler zayıflar, daha az aktif olur ve durmadan titrer. Şiddetli hipotermi ile köpekler artık tepki vermez ve nefes alma ve kalp atışı hızları düşer. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, köpeğinizi hemen ısıtın ve gecikmeden doğrudan veterinere gidin. Veterinere giderken bir havluya sarılmış bir sıcak su şişesi ile köpeğinizi sıcak tutun.

26/11/2021

Keditörün Önerisi

Kedilerde Duyu

03.03.2022

Kedilerin insanlara göre duyuları daha keskindir. Onlar avcılık yeteneklerini de bu duyu ...

Kediler Alemi

Beyaz Saray'a Kedi Geliyor

28.11.2020

ABD’de 3 Kasım tarihindeki başkanlık seçimlerinde ipi göğüsleyen Demokrat aday Joe Biden ...