Sokak Kedileri Güvende Olacak: “Kedi Apartmanı”

Sokak Kedileri Güvende Olacak: “Kedi Apartmanı”

Antalya DokumaPark'ta, kediler için yapılan 3 katlı, 64 odalı "kedi apartman"ında sokak kedilerinin beslenme ve barınma ihtiyacı karşılanacak.

Bölgeye ziyarette bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sokak hayvanlarına çok kıymet verdiklerini, bu kapsamda sokak kedileri için 64 odalı şirin bir yapıyı hayata geçirdiklerini söyledi.

Sokak hayvanlarına hem beslenme hem de barınma noktaları yaptıklarının vurgulayan Tütüncü, "Belediyemiz gençlerin parlak fikirlerinden de yararlanıyor. Sosyal medyada bir kardeşimiz, kedi evi projesini bizimle paylaşınca hemen çalışmalara başladık." dedi.

Tütüncü, projenin kalbinde hayvan sevgisi olan herkesin dikkatini çektiğini ve farkındalık oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca kedi mamalarının belediye tarafından üretildiğini belirten Tütüncü, "Ev, restoran, yemekhane atıklarından kedi ve köpek maması yapmayı başardık. Ürettiğimiz bu mamaları kentin değişik noktalarına oluşturulan beslenme odaklarına bırakıyoruz. Hayvanseverlere mamaları ücretsiz veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak:TRT

23/03/2021

Keditörün Önerisi

Kedinize Adını Öğretin

26.11.2021

Kediler özgür, bağımsız canlılardır. Eğitime köpekler kadar yatkın değillerdir. Yavru ...

Kedim Neden Mama Yemiyor?

31.03.2023

Kedilerde birçok hastalığın ve sağlık probleminin en önemli belirtilerinden birisi ...

Kediler Alemi

Milli Gurur

03.08.2021

Zeki, çevik ve ahlaklı kadın sporcularımızla kızlarımızla gurur ...