Kamuoyunun Dikkatine Dr. Tarkan Özçetin

Kamuoyunun Dikkatine
Dr. Tarkan Özçetin

Geçtiğimiz gün Purina Gourmet Gold ürünleriyle ilgili gündeme gelen tartışmalar üzerine, hayvanseverlerin endişelerini dikkate alarak yaptığım bir röportaj sonrasında, bazı Kedicilerden gelen eleştiriler ve kırgınlıklar beni derinden etkiledi.

Bu nedenle bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.

Ben bir veteriner hekimim. 30 yılı aşkın süredir kedi sağlığına adanmış bir meslek hayatım var. Bilimsel gerçeklere ve hayvan refahına olan bağlılığım, her zaman ticari kaygıların önünde olmuştur. Kurucusu olduğum Cat Hospital, Kedici Dergisi, KEDVET ve hayata geçirdiğim diğer tüm projeler bu anlayışla şekillenmiştir.

Yaptığım açıklamanın amacı herhangi bir markayı savunmak değil, hızla yayılan bilgi kirliliği karşısında kamuoyuna bilimsel bir perspektif sunmaktı. Ancak bazı hayvansever dostlarımız tarafından bu yaklaşımımın yanlış anlaşılması beni üzmüştür.

Tüm yapıcı eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Bu meslekte bizi ayakta tutan, hayvan dostlarımızın hayatını bize emanet eden sizlerin güvenidir. Bu güvene gölge düşürecek hiçbir tavır içinde olmadım, olmayacağım.

Beni takip edenler bilir ama ayrıca hatırlatmak isterim ki, bugün gündeme gelen markayla ilgili 3 yıl önce, henüz hiçbir meslektaşım bu konuda görüş bildirmezken, ciddi eleştiriler ve belgelerle hazırladığım “Purina Dosyası” başlıklı çalışmamı Kedici Dergisi’nde kamuoyuyla paylaşmıştım. Bu dosya, sektörümüzde şeffaflığın ve sorumlu üreticiliğin önemine işaret eden çok açık bir örnektir.

Kedi dostlarımızın sağlığına dair gösterdiğiniz hassasiyeti yürekten paylaşıyor, yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına açık ve samimi iletişime her zaman hazır olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum.


Sevgi ve saygılarımla,

Dr. Tarkan Özçetin

14/05/2025

Keditörün Önerisi

Kedilerin Sevmediği Kokular

07.04.2023

Kedilerin burunları hassastır. İyi koku alırlar, kokularla bulunduğu yeri tanırlar. Kediler ...

Kediler Alemi

Kedim beni neden yalıyor?

16.04.2024

Çoğu zaman kedilerin bizi yalayarak bize sevgilerini gösterdiklerini varsayarız. Belki de öyle ...

Kedi Çığlığı Nedir?

19.05.2023

Kedilerin adeta çığlığı andıran fazla yüksek sesle miyavlamalarına ‘vokalizasyon’ ...

Jyotish - Ferhan Yüksel

09.05.2020

Bizler, madde ve bilinç boyutlarında yani III. ve IV. Boyutlarda varlığımızı ...