Meclis'e ziyaretçi yasağı: Hafta sonu sokak hayvanları kanun teklifi görüşülebilir

Meclis'e ziyaretçi yasağı: Hafta sonu sokak hayvanları kanun teklifi görüşülebilir

Meclis 26-29 Temmuz günleri ziyaretçilere yasaklandı. Kararın, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin bu hafta sonu Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceği için alındığı belirtiliyor.

TBMM Genel Sekreterliği'nden milletvekillerine gönderilen duyuruya göre, TBMM Genel Kurulu, alınan karar gereği 26-29 Temmuz'da çalışmalarını sürdürecek.

Duyuruda, gündemin yoğunluğu sebebiyle milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin katılabilmeleri için 26 Temmuz Cuma, 27 Temmuz Cumartesi, 28 Temmuz Pazar ve 29 Temmuz Pazartesi günü TBMM'ye görevliler dışında ziyaretçi ve araç girişi yapılamayacağı bildirildi.

CHP'li kaynaklardan edinilen bilgiye göre; AKP'nin sokak hayvanlarına ilişkin kanunun Genel Kurul'dan geçirilmesinde ısrarcı olduğu bu hafta sonu kanun teklifinin Genel Kurul'da görüşüleceği belirtilirken, 9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Ekim ayına erteleneceği iddialar arasında.

Erdoğan hayvan hakları savunucularının da Meclis'e girmesini eleştirerek, "Birileri muhalefet milletvekillerinin desteğiyle kalkıp geliyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor. Utanmadan, sıkılmadan vekillere ‘Katil’ diye bağırıyor. Milletvekiline bağıran da onu oraya getiren de millete edepsizlik yapmıştır" diye konuşmuştu.

Kaynak: Evrensel

26/07/2024

Keditörün Önerisi

Kediler Ağlar Mı?

08.06.2022

Kediler de tıpkı insanlar gibi duygularını belli etmek için birçok yöntem kullanır. ...

Kediler Alemi

Kedimi Yıkamalı Mıyım?

13.10.2022

Minik dostlarımız istisnalar dışında suyu pek sevmezler. Onları stres ve korkuya sürükler. ...

Kediler Evcil Midir?

24.09.2021

Son genetik ve arkeolojik araştırmalar, ev kedilerinin düşündüğümüzden daha vahşi ...

Kotor ve Sokağın Kedileri

08.07.2026

Taş sokaklarda zamanı yavaşlatan, mırlamayla yön bulan bir yolculuk...Bazı şehirler vardır; ...

Roller Farklı Oyun Aynı

23.05.2022

Bu cennet vatanda sağcı solcu, alevi sünni, Türk Kürt, ayrımcılığı on binlerce can aldı. ...