Çayırova'da 70 kedi ve köpek yeni yuvalarına kavuştu

Çayırova'da 70 kedi ve köpek yeni yuvalarına kavuştu

Çayırova'da bulunan geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde tedavi ile bakımları yapılan 32 kedi ve 38 köpek sahiplendirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, can dostlara yuva bulmaya devam ediyor.

Kliniğin, kedi ve köpekler için sahiplendirme ve tedavi alanlarının yer aldığı, bununla beraber, hastalanan, yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı merkezde 7,5 aylık süreçte 70 kedi ve köpeğe yuva bulundu.

Bugüne kadar merkezde bulunan 32 kedi ve 38 köpek olmak üzere toplamda 70'i sahiplendirilerek, yeni yuvalarına uğurlandı. Sokak hayvanlarının tüm bakımları ve aşıları yapıldıktan sonra sahiplenmek isteyen vatandaşların, kedi veya köpeğe bakabilecekleri alanları olup olmadığına dair araştırma gerçekleştiriliyor. Uygunluğu olan vatandaşlarla merkez arasında sahiplendirme formu oluşturulurken, daha sonrasında hayvan sahiplenen vatandaşlar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yönlendirilerek, takılan çiple beraber hayvanların kayıt altına alınması sağlanıyor.

Merkezden yapılan açıklamada kedi ve köpek sahiplenmek isteyen vatandaşların Şekerpınar’da bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başvurması gerektiği belirtildi.

19/07/2024

Keditörün Önerisi

Kediler Alemi

Bombay Kedisi

20.01.2023

Lakabı ‘siyah panter’ olan Bombay kedileri 1970’li yıllarda ortaya çıkmıştır. Amerikan ...

Atatürk'ün Hayvan Sevgisi

10.11.2022

Mustafa Kemal Atatürk’ün her ne kadar üç köpeği olduğu bilinse de, hayvan sevgisi sadece ...