Deprem Bölgesinde Çevik Kuvvetin Sahiplendiği "Afitap" Asıl Sahibine Teslim Edildi

Deprem Bölgesinde Çevik Kuvvetin Sahiplendiği

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya'da vatandaşların güvenliğini sağlayan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli çevik kuvvet polislerinden Erman Öztürk ve Mesut Karakaş'ın gece devriyesi sırasında hasar almış bir evin balkonundan kurtardıkları köpeğin bakımını üstlenmişti. Veterinere götürerek muayenesini gerçekleştirdikleri köpeğe ‘Afitap’ adını verdiler. Köpeğini haberlerde gören sahibi Ümit Kuyumcu, İl Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu anlattı, daha sonra Yeşilyurt ilçesinde görevde bulunan çevik kuvvet polisleriyle bir araya geldi.

Buluşma sırasında Ümit Kuyumcu köpeğine sarıldı, köpek de sahibinin yüzünü yalayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Köpek, aşısını yaptırıp kimliğini çıkartarak bakımını üstlenen polis memuru Erman Öztürk tarafından sahibine teslim edildi.

Ümit Kuyumcu, AA muhabirine, deprem sonrası evinin hasarlı olması nedeniyle ailesini Kayseri'ye götürdüğünü, bu sırada köpeği evde bıraktığını söyledi.

Geri döndüğünde köpeği bulamadığını belirten Kuyumcu, birkaç gün kentte köpeğini aradığını, çadır kentlere giderek araştırma yaptığını ve hayvan barınaklarına gittiğini anlattı.

Bir türlü ulaşamadığı köpeğini haberlerde gördüğünü dile getiren Kuyumcu, köpeği sahiplenen polisle buluştuğunu ve teslim aldığını ifade etti.

"Lesi'nin yavrusu olunca polis arkadaşa vereceğim"

Bu zor günlerinde köpeğine kavuştuğu için büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Kuyumcu, "Lesi adını verdiğim köpeğim adeta çocuğum gibidir. Onu çok seviyorum. Köpeğime kavuşunca depremin acısını komple unuttum. Onu görünce dünyalar benim oldu." dedi.

Kuyumcu, köpeğine kavuşmasına vesile olanlara teşekkür ederek, "Polis arkadaşımız sağ olsun köpeğe çok iyi bakmış. O da Lesi'den ayrılacağı için çok üzüldü. Kendisine de söz verdim. Lesi'nin yavrusu olunca polis arkadaşa vereceğim. Nerde olursa olsun yavruyu alıp ona götüreceğim. O bana böyle bir mutluluğu yaşattı. Ben de ona bir tane yavrusundan vereceğim." diye konuştu.

Polis, sevinç ve hüznü aynı anda yaşadı

Köpeğe kimlik çıkarttıktan sonra sahiplenen ve "Afitap" adını veren polis memuru Erman Öztürk de köpekten ayrılmanın çok zor olduğunu ve üzüldüğünü ancak asıl sahibine teslim ettiği için de mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak:AA

24/02/2023

Keditörün Önerisi

Kedici Olmak - Esin İnan

08.04.2021

Bir kedici için evdeki kedi nedir? O kadar çok şeydir ki, bilmeyenlere, anlamayanlara ...

Kahraman Kedi Bandit

08.08.2022

ABD'nin güneydoğusundaki Mississippi eyaletinde "bekçi kedisi", evinin soyulmasını önledi. ...

Kediler Alemi

Kedileri En Çok Ne Üzer?

31.01.2023

Kediler hassas duygulara sahip canlılardır. Onların da üzüldükleri olaylar gerçekleşebilir. ...

Birman Kedisi

12.05.2023

Tüm dünyada özellikle Avrupa ülkelerinde herkes tarafından bilinen Birman Kedisi, ilk ...

İlginç Kedi Davası

17.03.2023

ABD'nin Bellevue kentinde yaşayan bir kadın, bir başkasının mülküne izinsiz girdiği ...

Kedi Aknesi Nedir?

30.12.2022

Kedi çene aknesi, kedilerde oldukça yaygın bir cilt durumudur. Çene aknesi, bir kerelik bir ...

Bir Dosta Veda - Emek Ekşi

17.05.2022

Sevgi, canlılara sunulmuş muazzam bir hediyedir. Amansız bir yaşam savaşının döndüğü bu ...

Kedilerde Anemi Nedir?

09.10.2023

Kırmızı kan hücrelerinin (eritrositler) sayısının, fonksiyonunun veya hemoglobin ...