Kedilerde Pati Bakımı Nasıl Olmalıdır? - Başak Nur Gökçam

Kedilerde Pati Bakımı Nasıl Olmalıdır? - Başak Nur Gökçam

Kedilerde pati bakımı minik dostunuzun sağlığı için büyük önem taşır. Bu nedenle kedinizin patilerini sağlıklı bir şekilde koruyabilmek adına kedinizin ihtiyaç duyduğu bakım ritüelleri gerçekleştirmeniz gerekir. Peki kedinizin pati bakımı için yapmanız gerekenler nelerdir? Hepsini sizler için derledik.

PATİLERE MASAJ VAKTİ

Kedinizin kendini rahat ve mutlu hissetmesi için masaja ihtiyacı olduğunu biliyor muydunuz? Kedinizin patilerine masaj yapmak için en doğru vaktin ise mamasını yedikten sonraki zaman zarfı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kediler, yemek yedikten sonra rahatlar ve kendini temizlemeye geçiş yapar. Tam da bu aşamada ilk adımda şirin dostunuzu kucağınıza alıp rahat etmesini sağlayın. Sonrasında ise kedinizin patisini tutarak narin hareketlerle ovalayın ve patilerini sıkmadan 3 saniye boyunca tutarak rahatlamasını sağlayın. Elbette kediler özgürlüğüne düşkün canlılar olduğu için bu noktada patisini sizden almak, aniden çekmek isteyebilir. Bunun için de yanınızda bir ödül maması bulundurabilir ve onu sıkmadan patisini tutmayı, onunla konuşarak masaj yapmayı sürdürebilirsiniz. Bir süre sonra ise kedinizin gevşediğini, tırnaklarını çıkarmasından anlayabilirsiniz. Ne sıklıkla yapacağınız ise tamamen size kalmış bir karardır…

PATİ TÜYLERİ TEMİZLİĞİ

Kediniz yavruyken pati içlerinin yalnızca yumuşak bir doku olduğunu, tüylerin ise pati üstünde kaldığını fark etmişsinizdir. Fakat kediniz biraz büyüdüğünde patisinin altlarından da tüyleri uzamayı sürdürmektedir ve bu uzayan tüyler kediniz tuvalet yaptığı sırada idrar veya dışkının bulaşmasına da neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kedinizin pati hijyeni için yumuşak ve ılık suyla nemlendirilmiş bir bez yardımıyla patilerini silebilirsiniz. Bu süreçte pati tüylerini ise çok uzun olmadığı ve kaymasına neden olmadığı sürece kesmemeniz gerektiğini unutmayın. Çünkü kedilerin pati altlarındaki tüyler, son derece hassas yapıya sahip olan yumuşak dokuyu cam kırığı, diken gibi yaralayıcı durumlara karşı korumaktadır.

TIRNAK KESİMİ

Kedinizin tırnaklarını keserken özellikle dikkat etmeniz gereken şey pembe bölgeden uzak durmanızdır. Bunun nedenini canlı dokunun olduğu bölgeye yakınlığı ve kanamaya sebep olabileceği şeklinde açıklayabiliriz. Bu noktada ise olası bir kanama durumunda evde mutlaka veteriner kliniğine götürmeden önce temiz bir pamuk ile tampon yapabilirsiniz.

26/11/2022

Keditörün Önerisi

Kedilerde Kan Grubu

25.04.2023

Kedilerde tespit edilmiş üç ayrı kan grubu var. Tıpkı insanlarda olduğu gibi A, B, AB, ...

Kediler Alemi

Yeni Yazarımız Emek Ekşi

16.10.2020

1997, İstanbul doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden bu temmuz ayında ...

Hayvanlar Aşık Olur Mu?

30.05.2023

Aşık olmak insanlara has bir duygu mudur? Hayvanlar aşık olabilir mi? Bilim insanları ...

CİNS KARA KEDİLER

18.09.2023

Siyah tüylü kedi cinsleri, hem mitlerin odağındalar hem de tarihin tozlu sayfalarında. Siyah ...

Kedili Filmler

08.08.2021

Bugün 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü. Bizde sizler için bugün kedinizle izleyeceğiniz ...