Smokin Kediler

Smokin Kediler

Smokin kediler siyah ve beyaz tüy rengine sahiptir. Aynı zamanda hırs ve bağımsızlık karakterine işlemiş bir kedi türüdür. Smokin kedisi bir ırkı değildir ancak bu renkte olan kediler zeka, oyunculuk ve bağımsızlığı içeren kişiliğe sahiptir.

Uluslararası çapta araştırmalara konu alan bir kedi türü olan Tuxedo, oldukça eski bir kedi ırkıdır. Tuxedo yerine “Smokin” adı ile anılan bu cins, lakabını sanki bir smokin giymiş gibi görünen görüntüsüne borçludur. Başta Avrupa olmak üzere Türkiye’de de sık bulunan Smokin kedisi, sokaklarda Tekir kedilerden sonra en fazla rastlanan kedi türüdür. Smokin kedilerin tarihinin Mısır’a kadar dayandığı ve hatta Mısır mezarlarında bulunan kedilerin yaklaşık %70’inin smokin olduğu bilinmektedir.

Smokin kedilerin karakter özellikleri

İnsan ilişkileri iyi bir ırktır ve ev içerisinde odak noktası olmaya bayılır. Meraklı, bağımsız ve sıcak kanlıdır. Evde yalnız kalma ile ilgili problemi yoktur. Tabi her kedi gibi uzun süre yalnız kalmak istemez. Ses çıkarma konusunda orta düzeyde bir kedidir. Akşam eve gelene kadar sizi bekler. Gelir gelmezde kuyruğu dik bir şekilde sizi sevgi ile karşılar. Biraz sevgi gösterir ve ortalıktan yok olur. Oldukça zeki olan Smokin kediler için diğer kedilerden 200 kat daha fazla akıllı olduğu söylenir. Oyuncu ve bağımsızlığı seven bir karakteri vardır. Eğer aşırı ilgi göstermek ve aşırı ilgi görmek istemiyorsanız smokin-tuxedo kedisi tam sizin için.

Smokin kedilerin fiziksel özellikleri

Siyah ve beyaz tüyleriyle dikkat çeken Smokin kedilerinin, badem olarak nitelendirebileceğimiz büyük ve yuvarlak gözleri vardır. Göz rengi mavi, yeşil ve sarı renkte görülebilir. Orta boyutlu bir tür olan bu kedi cinsi, kısa tüy yapısına sahiptir. Tüyleri kısa olmasına rağmen ipek gibi yumuşacıktır. Kulakları orta boyutlu ve sivridir. Kuyruğu uzundur. Bacakları uzun ve incedir. Kemikleri gelişmiştir.

Smokin kedi bakımı

Smokin kedisi, bilinen en sağlıklı kedi türlerinden bir tanesidir. Çok fazla özel bakım gerektirmeyen Smokin kedilerini, uzun tüylü ise haftada 3 kez taranma, kısa tüylü ise 2 kez taranma yeterli olacaktır. Yeme düzeni yine kedinize göre karar vermeniz gereken bir durum. Veteriner hekiminizden alacağınız tavsiyelere göre doğru bakımı uygulamalısınız.

04/11/2022

Keditörün Önerisi

Kedi Aknesi Nedir?

30.12.2022

Kedi çene aknesi, kedilerde oldukça yaygın bir cilt durumudur. Çene aknesi, bir kerelik bir ...

Kediler Alemi

Calico Kediler

23.12.2022

Sokaklarda en sık karşılaştığımız kediler arasında üç renkli olanların tekir kedilerden ...

Kediler Neden Kusar?

26.01.2023

Kediler, vücutları ve ruhları kadar naif ve hassas bir sindirim sistemine sahiptirler. Sık sık ...