Kedicilerin Yaptığı 6 Önemli Hata

Kedicilerin Yaptığı 6 Önemli Hata

Kedilerle beraber yaşamak harikadır ancak bir o kadar da sorumluluk gerektirir. Unutmayın onlar birer eşya değil. Bir kediyle evinizi paylaşıyorsanız, onun yaşam standardını yüksek tutmalısınız.

Hızlı Karar Vermek / Masrafları Düşünmemek

Kediler ailenizin bir parçası olduğunda aldığınız karardan pişman olmak için çok geç! Her yıl düşüncesiz insanlar tarafından sokağa terkedilen kediler ve köpekler yaşamlarını çok kısa bir süre devam ettirebiliyor. Bu sebeple aceleci davranıp sorumluluğunu alamayacağınız bir kediyi sahiplenmeyin. Evcil dostunuzun bakımı ve masrafları konusunda bilgi sahibi olun.

Kısırlaştırmamak

Kızgınlık dönemi hem kediniz hem de sizin için zorlayıcı olabilir. Çiftleşemeyen bir ev kedisi strese bağlı davranış bozuklukları sergileyebilir. Veteriner hekiminize danışarak kısırlaştırma konusunda detaylı bilgi edinin.

Veteriner Kontrollerini Aksatmak / Aşı Yaptırmamak

Kediler basit hastalıkları kolayca atlatabilse de acil bir durum fark edilmediğinde olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Ayrıca evde yaşayan kedilerin de düzenli olarak aşılanmaları gerekir. Hastalanmasalar dahi kedileriniz belirli aralıklarla veteriner hekimine götürmelisiniz. Bu sayede herhangi bir hastalığı varsa bunu önceden tespit edebilir ve müdahale edebilirsiniz.

Mikroçip Taktırmamak

Kediniz kayboldu veya evden kaçtı. Böyle durumlarda ona en kısa sürede kavuşabilmek için iletişim bilgilerinizin yazdığı bir tasma ya da mikroçip kurtarıcı olacaktır. Unutmayın ki tüm hayatını evde sürdüren bir kedinin, uzun süre sokakta kalması çok tehlikeli olabilir.

Kalitesiz Mama Seçimi

Evcil kediler her ne kadar hareketsiz olsalar da protein değeri yüksek mamalarla beslenmelidir. Mutlaka aldığınız mamaların besin ögelerini inceleyin. Kalitesiz yada ucuza aldığınız mamalar, kedinizin ihtiyacı olan besin kaynaklarını sağlamazsa, evcil dostunuzun sağlığı tehlikeye girebilir.

Temizliğe Dikkat Etmemek

Kedinizin mama, su kabı düzenli olarak temizlenmelidir. Kediler doğası gereği titiz canlılardır.Günde birkaç kez kum kabını kullanan kediniz, kap kirli olduğunda kullanmak istemeyebilir. Kum kabını temiz tutmaya özen gösterin.

31/10/2022

Keditörün Önerisi

TAT MI KOKU MU?

16.07.2023

TAT MI KOKU MU? Kediler benzersiz burunlara sahiptir. Hatta öyle ki her kedinin burnu birbirinden ...

Atatürk'ün Hayvan Sevgisi

10.11.2022

Mustafa Kemal Atatürk’ün her ne kadar üç köpeği olduğu bilinse de, hayvan sevgisi sadece ...

Kediler Alemi

Maymunlar

30.08.2021

İnsanlar tarafından merak uyandıran ve büyük sevgi toplayan maymunlar, görünüşleri ...

Kediniz Ne Kadar Su İçmeli?

14.04.2023

Kediniz 2 aylık olduktan sonra maması dışında ihtiyaç duyacağı tek ve ana sıvı kaynağı ...

Van Kedisi & Ankara Kedisi

23.04.2022

Türkiye’nin endemik canlıları olan ve tüm dünya tarafından tanınan Van kedisi ve Ankara ...

Kedim Neden Su İçmiyor?

07.03.2023

Kedilerin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yiyeceğe, suya ve sevgiye ihtiyacı ...