Vetbüs Sokak Hayvanları İçin Yollarda

Vetbüs Sokak Hayvanları İçin Yollarda

Vetbüs Sokak Hayvanları İçin Yollarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Vetbüs Projesi kapsamında, iki otobüsle 39 ilçede sokak hayvanlarına yönelik mobil klinik hizmeti veriliyor. Biri Avrupa Yakası, diğeri Anadolu Yakası'nda bulunan Vetbüsler'de yaklaşık 2 ayda 280 sokak hayvanına sağlık taraması ve parazit uygulaması yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında hayata geçirdiği mobil klinik VetBüs, sokak hayvanlarına ulaşıyor. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak 39 ilçede görev yapan VetBüs, sahipsiz hayvanların alınması, bakımevine sevki, muayene ve tedavisi, antiparaziter ilaç uygulanması, aşılanması, dijital kimliklendirilmesi, sahiplendirilmesi veya alındığı yere geri bırakılması gibi çok sayıda faaliyette bulunuyor.

İBB Veteriner Hizmetleri Müdür Yardımcısı Işıl Yönet, tüm dünyada yaşamı derinden etkileyen pandemi karşısında beş adet bakımevi, bir hayvan hastanesi ve bakımevi ile bir adet aşılama ve tedavi ünitesiyle sahipsiz hayvanların muayene ve tedavilerini sürdürmeye devam ettiklerini söylüyor: “Acil hayvan ihbarlarını değerlendirmek üzere Anadolu ve Avrupa yakasında birer hayvan bakımevimiz 7 gün 24 saat aktif olarak çalışmaya devam etti. Beslenme desteği 655 noktada artırılarak sürdürüldü.”

Mikroçiple kayıt altında

Vetbüs yola çıktığı günden bu yana 837 sokak hayvanının tedavi edilmesini sağladı. 7 bin 778 hayvanı aşılayan ekip 785 hayvanı da mikroçip ile kayıt altına aldı. İnternet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla ilan edilen program dahilinde önceden belirlenmiş alanlarda sahipsiz hayvanlara hizmet veren VetBüs’e Alo 153 Çözüm Merkezi’ni arayarak da ulaşılabiliyor.

Vetakademi ile eğitim

VetBüs aracı ile bugüne kadar 42 kedi, 13 köpek sahiplendirildi. Bu sayıyı artırmak için çalışmalara devam eden ekip, görevli veteriner hekimler aracılığıyla hayvana bakacağınız yer, tecrübeniz, ilişkinizle ilgili yapılan mülakat sonunda bir canın sıcak bir yuvaya kavuşmasına aracı oluyor. Yine her gün saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında ziyarete açık olan hayvan bakımevleri aracılığıyla sahiplenme de yapabilirsiniz. Işıl Yönet bu konuyla ilgili ek olarak şu önerilerde bulunuyor: “Hayvan Kayıt Sistemi (vetnet.ibb.gov.tr) üzerinden de sahiplenebilir hayvanlara ulaşabilir. Ayrıca vatandaşlarımıza hayvan sahiplenmeyi özendirmek için “Hayvan Sevgisi ve Sağlığı” ile “Hayvan Sahibi Olmanın Sorumlulukları” eğitimleri de veriyoruz, buralara da katılım sağlanabilir.

02/03/2022

Keditörün Önerisi

British Shorthair

19.04.2022

İngiliz Kısa Tüylü kedisi, 2001 yılında Kedi Yetiştiricileri Birliği Yönetimi tarafından ...

Kedilerin Gizli Dili

09.05.2022

Kedinizin sizinle konuştuğunu biliyor muydunuz? Kediler insanlar gibi cümleler kuramaz belki ama ...

Kediler Ve Akan Sular

15.12.2022

Kediler için akan su güven verir. Akan taze suyu, minik dostlarımız lıkır lıkır içerler. ...

Kedi Zekasını Anlamak

20.05.2021

Geçenlerde 5 yaşındaki bir çocuğa neden kedileri sevdiğini sordum. "Çok tatlılar" diye ...

Kediler Alemi

Kedilerde Hamilelik

24.03.2023

Hamilelik süresi 57 ile 67 gün arasında değişiklik gösteren kedilerin, hamile kalma yaşı ...

Kediler İş Başında!

13.05.2021

ABD'nin Chicago şehrindeki fare istilası sorununu çözmek bir hayvan barınağındaki kediler ...

Kedilerde Ateş

08.06.2023

Bir kedinin bakımını üstlenmek, onunla her anlamda yakından ilgilenmeyi de beraberinde ...

Kedilerde Astım

04.02.2023

Kedilerde sıkça karşılaşılan astım ve kronik bronşit olarak adlandırılan solunum yolu ...

Kediler Neden Isırır?

02.06.2022

Kedilerin ısırma alışkanlıklarının pek çok sebebi vardır. Kediler doğal avcılık ...