Hayvan Hakları Yasası Kabul Edildi Mi?

Hayvan Hakları Yasası Kabul Edildi Mi?

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına yönelik teklif, geçtiğimiz hafta meclise sunulmuştu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri komisyonunda kabul edilen kanunun, düzenlenen yeni maddeleri tüm hayvanseverler tarafından merak ediliyor.

HAPİS CEZASI GELİYOR!

Hayvanlara işkence, cinsel saldırı ve kötü muamele edenlere hapis cezası geliyor. Evcil hayvanı kasten öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alacak. Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunan kişiye de hapis cezası 6 aydan 3 yıla kadar uygulanabilecek. Ayrıca 100 günden az olmamak üzere adli para cezası da kesilecek. Tehlike arz eden türler bakanlık tarafından belirlenecek ve bu hayvanların satışını, üretimini, ülkeye girişini yapanlar 11 bin TL para cezası ödeyecek.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile beraber kanunda tanımları belirleyen maddeden ‘süs’ ifadesi çıkarılıyor. Ayrıca kabul edilen teklife göre sahipsiz hayvanların kısırlaştırma, aşılama gibi tüm bakımları yerel yönetimler tarafından yapılacak.

KANUN NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Teklifin TBMM komisyonundan geçmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kanunu imzalayacak. Ardından ise Hayvanları Koruma Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

08/07/2021

Keditörün Önerisi

Evde 2 Kedi

06.05.2022

Kedilerin sevimli olduğunu inkar etmek mümkün değil. Yumuşak, sevimli, enerji doludurlar. ...

Kedilerde Pika Sendromu

12.01.2023

Pika sendromu bir çeşit yeme bozukluğudur. Bu sendrom sadece kedilerde değil, köpeklerde ...

Kediler Alemi

Lokum Kız - Banu Kalkandelen

09.04.2021

Yataktan uyuyamadığım için mi kalktım yoksa mutfakta beni bekleyen ay çöreğini yemek için ...

Toksik Oyun

12.06.2023

Oyuncu kedilerin en sevdiği oyuncaklardan biridir evde duran bitkiler. Oyunun dozunu kaçıran ...

Nazar - Ferhan Yüksel

15.02.2021

Kedinizin genel beden tipini, potansiyel hastalıklarını ve ilerleme derecesini gözlerinden ...